Expertise

Het leveren van goede zorg is meer dan alleen het contact tussen de professional en de cliënt. Er zijn veel stakeholders die een rol spelen, met elk hun eigen belang. Toch wilt u als organisatie het belang van de cliënt vooropstellen. Dat is niet altijd eenvoudig. Door de jaren heen zijn werkwijzen en processen aangepast waardoor ze inefficiënt kunnen werken. Wij helpen u kritisch naar uw eigen processen te kijken en passen deze waar in overleg nodig aan. We werken samen met alle stakeholders naar een optimale situatie toe, door de processen zo lean mogelijk in te richten. Feitelijk stellen we bij elk onderdeel de vraag: “Wat is de meerwaarde voor de cliënt als ik dit doe?”. Daarmee verminderen we de regeldruk en is het voor medewerkers duidelijk waarom ze de dingen doen die ze moeten doen.

MEXTRA Consultancy

Onze consultants wijzen u de weg in MEXTRA.

MEXTRA Software is een uitgebreid en flexibel cliëntdossier met veel mogelijkheden. Wil je zeker weten dat je alle mogelijkheden van het programma goed benut? Maak dan gebruik van onze consultants. Jij wilt toch ook dat MEXTRA zo efficiënt mogelijk aansluit op de werkwijzen en processen binnen jouw organisatie? Het is daarom noodzakelijk om interne processen in beeld te hebben of krijgen. Onze consultants ondersteunen je graag bij een dergelijk traject. Door hun achtergrond in de zorg, kan jouw team op unieke wijze worden bijgestaan met raad en daad.

Om het softwarepakket van MEXTRA zo efficiënt mogelijk te laten aansluiten op jouw werkwijze, regels en beleid, staan onze consultant voor je klaar als het gaat om advies en uitvoering. Middels een optimalisatie scan en een persoonlijk gesprek worden de werkwijze en wensen van jouw organisatie kritisch onder de loep genomen. Vervolgens geven wij advies op noodzakelijk en optionele aanpassingen. Door onze zorgachtergrond zijn wij in staat om gericht advies te geven. Daarnaast zorgt onze kennis over de software ervoor dat de inrichting van MEXTRA soepel wordt uitgevoerd. Samen komen we tot een optimale MEXTRA-inrichting en sluiten naadloos aan bij de wensen en behoeften van jouw organisatie.

In een vrijblijvend gesprek kunnen we kijken hoe onze expertise u verder kan helpen.

Bel mij op!

U wordt zo snel mogelijk gebeld


Procesoptimalisatie

De term ‘Zorg & ICT’ wordt gemakkelijk in de mond genomen maar in de praktijk zit er vaak een gapend gat tussen beide termen. Onze consultants vullen dat gat op. Het zijn stuk voor stuk professionals die hun sporen hebben verdiend in de zorg. Ze hebben met hun “poten in de modder” gestaan. Ze spreken jouw taal, maar óók die van software developers. Daarmee kunnen ze jouw wensen vertalen naar passende ICT-oplossingen.

Wij gaan altijd op zoek naar de reden of essentie achter jouw vraag. Direct naar de oplossing toe werken blijkt veelal niet tot de echte oplossing te leiden. Een extra knop toevoegen in een applicatie lijkt bijvoorbeeld vaak handig, maar twee jaar later zijn er dan wel heel veel extra knoppen ontstaan, waardoor de gebruiksvriendelijkheid ver te zoeken is.

Onze consultants nemen je mee in de wereld van softwareontwikkeling, zonder de praktijk van alledag uit het oog te verliezen. Zo maken ze je bekend met de Scrum methode en Agile werken. Werkwijzen uit de wereld van IT die ook binnen de zorg uitstekend te gebruiken zijn.

De MEXTRA Succes Sprint is een veel gebruikt middel en kan ook voor uw organisatie een grote stap in procesoptimalisatie betekenen.

Trainingen

MEXTRA is overzichtelijk en duidelijk opgebouwd met een gebruiksvriendelijke interface. Om echter optimaal te kunnen profiteren van onze oplossing is het raadzaam een training te volgen. Wij bieden daarin verschillende mogelijkheden. Van trainingen in ons trainingslokaal in Nijmegen tot aan in-company trainingen op jouw locatie. We hebben specifieke trainingen voor eindgebruikers en beheerders. Daarnaast kunnen wij passende ondersteuning bieden bij het opzetten van een ‘Train de Trainer traject’.

Voor MEXTRA-beheerders is er een certificeringstraject beschikbaar. Daarmee zorgen we dat beheerders alle ins & outs van MEXTRA te weten komen, met daarin speciale aandacht voor privacy en security. Het gaat immers om gevoelige data. Daar moet je zorgvuldig mee omgaan.