Waardevol rapporteren in de zorg

Automatisch volgens Plan - Do - Check - Act

Snel - Meer tijd voor de cliënt

Safe - Veilig & Grip op de zorgadministratie

Simpel - Persoonlijke support & Geen handleiding nodig

 

Tabula Rasa

"dat werkt veel eenvoudiger én beter"

De Tabula Rasa methodiek is gebaseerd op onderzoek naar het conceptuele deel van het schrijfproces.

Schrijven is geen lineair proces, maar een recursief proces. Tijdens het rapporteren heb je ruimte en tijd nodig om je gedachten te ordenen. ECD’s en andere dossier oplossingen bieden die ruimte niet omdat ze je veelal dwingen om in hun keurslijf te denken.

Daar gaat het fout

Je vergeet belangrijke details omdat je te gefragmenteerd moet denken en schrijven.

In de Tabula Rasa methodiek die Mextra nu ontwikkelt, bieden we je een onbeschreven blad, een leeg tekstvak. Daarin schrijf jij je bevindingen die volgens jou belangrijk zijn om goed weer te geven wat je met je patiënt/cliënt* hebt besproken. Het open tekstvak geeft je de ruimte om gedachten te ordenen en daardoor alle relevante informatie vast te leggen (in plaats van een selectie).

Ook geeft de Tabula Rasa methodiek jou als zorgprofessional autonomie in het rapportageproces; er is meer vrijheid om op jouw eigen manier te rapporteren en tegelijkertijd de mogelijkheid om daarbij samen te werken met collega’s en/of de cliënt.

Waardevol rapporteren op een eenvoudige manier: dat is toch wat elke zorgprofessional wenst!
Plan een Mextra demo
Doen met Mextra

De Tabula Rasa methode

Wie heeft dit bedacht?

De Tabula Rasa methodiek is bedacht door Symax, de leverancier van het Mextra ECD, de HAN en zorgprofessionals.

Een leeg tekstvak?

Dat zou inderdaad wat al te simpel zijn. We voegen allerlei slimme dingen aan dat lege tekstvak toe.

Kan ik het ook gebruiken?

We begrijpen dat je nieuwsgierig bent geworden naar deze nieuwe wijze van rapporteren in de zorg maar we stellen je geduld nog even op de proef.

Waardevol rapporteren in de zorg.

Het open tekstvak geeft je de ruimte om gedachten te ordenen en daardoor alle relevante informatie vast te leggen.

Wie kan het gebruiken?

Eerst beschikbaar in het Mextra ECD, daarna als app gekoppeld aan alle ecd/epd's.

Veel gestelde vragen

 • Een leeg tekstvak? Is dat alles?

  Dat zou inderdaad wat al te simpel zijn. Maar toch geloven we wel in simpel, werken in de zorg is vaak al moeilijk en complex genoeg nietwaar? We voegen allerlei slimme dingen aan dat lege tekstvak toe.
  Zo kun je delen van de tekst taggen met bijvoorbeeld een doel uit het zorgplan.
  Hé dan is dus in één klap een stuk van mijn verhaal een doelgerichte rapportage geworden, precies! Verder kun je van bijvoorbeeld een geschreven paragraaf een taak maken in je to do-lijst. Of een meting koppelen aan een stuk wat ging over iets wat je vaker bij wilt gaan houden. Best slim toch? !

 • Wie heeft dat bedacht?

  De Tabula Rasa methodiek is een initiatief van Symax,  de leverancier van het Mextra ECD. We hebben theorie en praktijk met elkaar verbonden door samen te werken met zes zorginstellingen (o.a. beschermd wonen, jeugdzorg en verstandelijk gehandicaptenzorg) en onderzoekers van de Hogeschool Arnhem Nijmegen. Een boeiend en leerzaam co-creatie proces met als resultaat een hele nieuwe methodiek. Een oplossing bedacht door en vóór zorgprofessionals.

 • Kan ik het ook gebruiken?

  We begrijpen dat je nieuwsgierig bent geworden naar deze nieuwe wijze van rapporteren in de zorg maar we stellen je geduld nog even op de proef. We integreren de Tabula Rasa methodiek in een geheel nieuwe rapportage tool. In eerste instantie zal dat dé rapportagetool binnen het Mextra ECD worden maar we willen de tool ook als een separate app beschikbaar gaan maken die je kunt gaan toevoegen aan het ECD dat binnen jouw organisatie wordt gebruikt.

Vrijblijvende Mextra demo