Methodisch werken zonder keurslijf

27 mei 2022 | door Charles van Lieshout

Transparante zorg en meer eigen regie zijn de kernbegrippen in de visie van Mextra. We hebben als maatschappij de uitdaging om zorg toegankelijk en betaalbaar te houden. Wij geloven dat de oplossing zit in de toepassing van nieuwe technologie.

Die technologie is niet leidend maar ondersteunend en tilt de kwaliteit van zorg naar een hoger plan. Het brengt administratieve verlichting en transparantie. Hoe bereiken we dat? Door methodisch werken mogelijk te maken.

Doelgericht en gestructureerd

Wát wil jouw client bereiken? Hiervoor stel je -samen met je cliënt- een plan op met concrete en haalbare doelen. Daarnaast bedenk je welke acties nodig zijn om deze doelen te bereiken. De voortgang rapporteer je in het dossier van de cliënt.

Als je doelen hebt opgesteld, is het belangrijk om ze ook te evalueren. Op basis van je evaluatie beslis je hoe de zorg voortgezet wordt.

Icoon van een checklist

Zonder keurslijf

Methodisch werken dus. Mextra helpt je daarbij, maar is nergens dwingend. Jouw organisatie bepaalt zelf hoe ‘diep’ een plan gaat: hoofddoelen én subdoelen? Of alleen rapporteren op de interventies? Het kan in Mextra.

Wil je zelfs helemaal niet op doelen rapporteren, en alleen de algemene voortgang bijhouden? Ook dat is mogelijk. Mextra past zich aan aan jullie processen en niet andersom.

Zo realiseren wij dat je als zorgverlener minder tijd kwijt bent aan administreren en meer tijd kunnen besteden aan de cliënt.

Wil je weten hoe dit binnen jouw organisatie past?
Plan dan een afspraak in voor een demo