Houvast bieden aan onze cliënten

20 maart 2024 | door Sjoerd

Als cliënt bij het Het Houvast ben je niet alleen een ontvanger van begeleiding, maar ook een actief lid van je eigen team.

Het Houvast werkt volgens een aantal verrassend passende principes.

1. Ruimte en vertrouwen in plaats van begrenzing

2. Samen een eigen plek op maat zoeken

3. Cliënt kiest zelf kernteam van vaste begeleiders

4. Gewoon langskomen en echt contact

5. 24/7 zorg op afstand – bellen of appen

6. Geen gedoe over geld door beschermingsbewindvoering

De Houvast-aanpak biedt een persoonsgericht alternatief voor geclusterd wonen bij zorginstellingen, specifiek gericht op cliënten met een licht verstandelijke beperking en een hoog zorgzwaartepakket.

Belangrijke principes van de Houvast-aanpak zijn ruimte en vertrouwen, individuele huisvesting, en eigen regie voor de cliënt. Het doel is om cliënten te ondersteunen bij het leiden van een zo normaal mogelijk leven in de maatschappij, met behulp van een eigen kernteam en 24/7 zorg op afstand.

Mextra als elektronisch cliëntendossier is uitermate geschikt voor deze aanpak.

Mextra ondersteunt de Houvast-aanpak en helpt cliënten door de regie te behouden over hun zorgproces. Als gelijkwaardig lid van het team werk je samen in Mextra met functies zoals rapportages, meldingen en communicatie tussen cliënten en zorgverleners. Hierdoor zorgt Mextra ervoor dat de Houvast-aanpak soepel verloopt en dat cliënten de regie behouden over hun zorgproces.

Het ECD biedt een geïntegreerde en efficiënte manier om de zorg te coördineren en te documenteren. Dit helpt niet alleen bij het bieden van ondersteuning op maat, maar bevordert ook de tevredenheid van zowel cliënten als zorgverleners.