In 7 stappen grip op het Zorgprestatiemodel

21 juni 2022 | door Sjoerd

Samen met onze partner Care Expert voorkom je administratieve chaos!

Geen onnodige administratieve rompslomp, een veel simpelere manier van declareren, minder regels en duidelijke facturen. Voor de meeste aanbieders in de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) en forensische zorg (FZ) klinkt het als muziek in de oren.

Met de invoering van het nieuwe Zorgprestatiemodel (ZPM) afgelopen januari zou het allemaal mogelijk moeten zijn. Ook gezien de noodzaak om de bekostiging van de GGZ en FZ eenvoudiger te maken. Toch zorgt het nieuwe model, dat er kwam op advies van de Nederlandse Zorgautoriteit, tot op heden voor flink wat kopzorgen.

Herkenbaar? Waar het ZPM voor een flinke verbetering en versimpeling had moeten zorgen, is het voor menig zorgaanbieder nu juist een zorgenkindje geworden. Ook aan de kant van de zorgverzekeraars werken declaratiesystemen niet of niet naar behoren; met als gevolg administratieve chaos. En dat allemaal doordat ICT-leveranciers simpelweg niet de volledige ondersteuning kunnen bieden en declaratiesystemen er niet klaar voor zijn. Jammer, want wie eenmaal de boel op de rit heeft voorkomt daarmee veel ergernis én geldzorgen. Wellicht moeten er nu voorschotten aangevraagd worden of loop je tegen achterstanden aan doordat de geleverde zorg van maanden terug nog verantwoord moet worden. Zo zonde van alle tijd en energie!

In de whitepaper nemen we graag wat van deze administratieve chaos en kopzorgen weg aan de hand van een overzichtelijk 7-stappenplan. Wie nu actie onderneemt, verkleint de administratieve lasten en krijgt weer grip op z’n declaratieproces. Precies waar het ZPM voor bedoeld is.

Vul het onderstaande formulier in en ontvang direct de whitepaper. (Kan in de spam terecht komen)

Aanvraag Whitepaper