Werken zonder roadmap

De verleiding van een roadmap is groot

De verleiding om een ​​roadmap te maken als SAAS-oplossing is groot. Verwachte functies aankondigen zonder daar op voorhand iets voor te hoeven doen, fantastisch toch? Er is nog geen ontwerp, geen overweging of onderzoek voor nodig om een roadmap te vullen met feature requests. Goodwill kopen op krediet, niets is makkelijker, maar de prijs betaal je later.

Natuurlijk waren wij bij Mextra hier ook gevoelig voor. Hiermee schepten we verwachtingen die wie niet konden of wilden waarmaken. Dat doen we niet meer.

Wat doen we dan wel?

Een ontwikkelproces start bij Mextra met een idee. Dat idee doorloopt verschillende fases voordat we beslissen of we het uit gaan voeren. Wij noemen dat de idee fase en de ontwikkel fase.

Idee fase

De idee fase is er niet om een ​​gigantisch plan vol details te maken. Wij geloven niet in dit watervalmodel voor projecten. Ideeën mogen niet groter zijn dan ongeveer zes sprints(weken), anders worden ze opgesplitst in meerdere (deel)ideeën. Zo maken we Mextra in kleine stappen steeds een beetje beter.

Heb je als Mextra gebruiker wens of een idee? Dan zijn we om te beginnen hartstikke blij dat je met ons meedenkt. Of we er ook echt mee aan de slag gaan hangt af van verschillende vragen.

  • Hoeveel van onze gebruikers profiteren van dit idee?
  • Hoeveel tijd zal dit idee onze gebruikers besparen?
  • Hoeveel middelen voor ontwikkeling zullen de implementatie van het idee kosten?
  • Hoeveel ondersteuningsmiddelen gaat dit idee kosten als het eenmaal in productie is genomen?
  • Hoeveel extra ideeën zal dit idee opleveren als we er ja op zeggen?
  • In hoeverre kunnen we steunen op dingen die buiten Mextra al bestaan?
  • Maakt dit Mextra beter of dreigen we onze focus hiermee te verliezen?

Helaas kan het dan gebeuren dat we besluiten om je idee of wens niet verder te ontwikkelen.

Geen Mextra roadmap

Met het werken zonder roadmap voorkomen we onrealistisch verwachtingen of dat ideeën door de tijd of wet- en regelgeving worden ingehaald.

We verwachten dat we op deze manier meer tijd vrijmaken voor het verbeteren van bestaande features (die veel worden gebruikt door alle klanten) en minder tijd vrijmaken voor maatwerk oplossingen voor één specifieke klant.

De ruim 160 zorgorganisaties die al gebruik maken van Mextra bewijzen dat het werkt. Samen besparen we tijd voor inhoudelijke zorg.

Ontdek hoe Mextra werkt