Videobellen & Chatten

Blended Hulpverlening in de zorg

Mede door corona is er al een schat aan ervaringen, do’s en don’ts en tips

Hoe bereik je dat jullie vlekkeloos gebruik maken van videobellen? Hoe zorgen jullie dat videobellen en de bijbehorende werkwijze organisatiebreed gedragen wordt,? Dat je alles eruit haalt wat erin zit?

Na het activeren van de module binnen Mextra dient er aandacht te zijn voor de verdere uitrol binnen jullie organisatie. Met de juiste educatie en aandacht voor gebruikers aan beide kanten van de ‘lijn’. Met name deze opschaling is in veel zorgorganisaties nog een uitdaging.

Mede door corona is er al een schat aan ervaringen, do’s en don’ts en tips waar je als zorginstelling uit kan putten.

Mextra kan jullie organisatie hierbij ondersteunen met ons programma Blended Hulpverlening in de zorg.

Videobellen & Chatten

De meest waardevolle tips over implementatie en opschalen van videobellen.

 • Implementatie versus opschaling

  Hoewel implementatie erg belangrijk is, hangt het succes af van hoe goed deze uitgerold wordt binnen jullie organisatie. Betrek iedereen bij het proces en nodig medewerkers uit om mee te denken en neem hun feedback mee?

 • Wat doe je vóór de implementatie?

  Wie gaan binnen en buiten de organisatie gebruik  maken van videobellen? Wat hebben deze personen nodig? Wanneer gaan jullie videobellen en wanneer niet? Welke features zijn er nodig voor succes?

 • Checklist: hoe selecteer je een leverancier?

  Veiligheid en AVG-compliance Certificeringen Functionaliteiten Integratiemogelijkheden Gemak voor de cliënt Contact met de leverancier

 • Aansluiten bij het werkproces

  Zoek naar de aansluiting op het bestaande werkproces van jullie zorgverleners, zodat de inzet van beeldbellen minder disruptief is in het dagelijks werk.

 • Ondersteuning van hogerop

  Naast de zorgprofessionals zelf moet ook jullie bestuur en management  betrokken worden bij het implementatietraject. Het sleutelwoord hierbij is concretiseren. Heldere doelen stellen van bovenaf en een concreet aantal uren of FTE’s vrij maken voor het project is een must.

 • Zorgverleners betrekken en inspireren

  Het is van groot belang om jullie zorgverleners mee te nemen en te inspireren, zodat zij de voordelen van videobellen inzien en het niet als iets ‘lastigs’ ervaren. Dit thema moet je continu terug laten komen ,draagvlak moet je tenslotte continu blijven creëren.