MeXtra vanuit ouderlijk perspectief

Onze 19-jarige MCG-dochter Roos verkeert al sinds haar derde bij Stijntje Buys, onderdeel van Stichting Driestroom. Ze vindt daar haar dagbesteding en sinds ruim een jaar logeert ze er ook, iedere vrijdag op zaterdag.
Roos praat niet, loopt niet, functioneert op het niveau van een éénjarige, is erg eenkennig en is 24/7 van zorg afhankelijk. Maar wat een leuke meid!

Vroeger het schriftje – Nu MeXtra

Dagelijks minimaal twee overdrachten, soms meer. Vroeger per schriftje, nu via MeXtra. En dat bevalt!
Iedere keer valt op hoe razendsnel de inlog-procedure verloopt. Binnen een mum van tijd is de rapportage gedaan. Het is een stuk laagdrempeliger dan de schriftjes-methode. Ondanks dat er een computer, smartphone of tablet nodig is. Daar komt bij dat op ieder gewenst moment van de dag de rapportage te raadplegen is. En dat is een gigantische plus!

Foto & Video

Vanochtend voor het eerst een foto meegestuurd. Binnenkort gaat er een filmpje mee: hoe Roos thuis het ontbijt naar binnen werkt. Een ware boost in informatieve zin! Eigenlijk willen we heel graag nog meer. Nu kunnen we alleen rapporteren en rapportages inzien.

Welkome toevoegingen: inzage mogelijkheid in het IBP, een medicatielijst en lijst met Roos d’r muziekvoorkeuzes, agenda/kalender met logeerafspraken, …..

Conclusie:

Roos vertrekt iedere dag naar de dagbesteding, maar dankzij MeXtra blijft de afstand aangenaam klein.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *